Historia

16 September, 2014 – Alla historier har en början.

Emynoz väljer att grunda minecraft-servern EmynozCraft som skulle komma att bli Ultramine. Just nu spelade endast några nära vänner till honom på servern och ingen typ av marknadsföring användes för att få nya spelare att upptäcka servern.

29 December, 2014 – Servern blir offentlig.

Ett inlägg på den dåvarande webbplatsen publicerades där det utgick information om att servern skulle öppna för allmänheten någon gång under våren 2015. Och så blev det. Sedan dess har servern alltid kommit att bli offentlig.

27 Maj, 2015 – Ett slag i magen.

Serverdatorn som driver EmynozCraft blir kaputt och servern stängs därför ner. Det konstaterades då att servern skulle läggas ner. Några dagar efter detta erbjuder en granne till Emynoz att sälja sin dator till honom och det blir ett självklart JA. Servern har nu fått en dator att rulla på…

28 Oktober, 2015 – En ny era inleds.

EmynozCraft byter namn till Ultramine och en ny värld grundas. Detta beror på att en stor uppdatering av spelet har kommit och världen behöver bytas ut för att få alla nya objekt.

13 Mars, 2016 – Wallcraft

Servern ingår i ett samarbete med en annan server, Wallcraft, under en kort period. Det beslutas även att starta om servern för att få in en ny och fräsch värld (towny).

15 Juli, 2016 – Servern säljs till Ekocraft.

Ultramine Network säljs till Ekocraft. De väljer att endast behålla domänen för att koppla spelarna till sin server. Världen finns fortfarande kvar men används inte och läggs undan.

8 December, 2016 – Rättigheter köps tillbaka.

Emynoz kontaktar ägarna av Ekocraft och bestämmer tillsammans med en av dessa att köpa tillbaka servern och rättigheterna till namnet genom samma kostnad som den sålts för tidigare.

1 Januari, 2017 – Nya tag.

Ultramine Network öppnar med den gamla världen, igen. Det går väldigt bra för servern, och den ligger på top 10 över sveriges ledande minecraft-servrar.

8 April, 2017 – En värld för nästa generation

Världen började bli utsliten och var över ett år gammal. Därmed skedde beslutet att starta om den från början och ge nya spelare en lika stor chans som gamla att komma in och skapa ultramine.

4 November, 2017 – Ny historia

I oktober beslutades det att nollställa kartan då världen och ekonomin på den gamla var helt korrukt. Den nya världen skulle köra en normalt genererad världsstruktur, utan pluginet Jobs.

Här är vi nu. Ska du skriva ny historia åt oss?